Atlantico rum

0 items

Atlantico rum

De meesten van ons kennen de Dominicaanse Republiek uit de vakantiegidsen. Bekend om de parelwitte stranden, de azuurblauwe zee en het heerlijke Caraïbische klimaat. Maar er komt ook heel goede rum vanaf de Dominicaanse Republiek. Eén van de merken die we je zeker niet willen onthouden is het merk Atlantico rum. Een veelzijdige rum met een eigen body, om maar eens in termen van rum te spreken.

Alleen het beste is goed genoeg

Je kan alleen goede rum maken als je de juiste en kwalitatief goede grondstoffen gebruikt. Atlantico doet dit als geen ander. Het begint al bij het suikerriet. Dit is immers de basis en als de basis niet goed is, vergeet het dan maar. Atlantico rum gebruikt suikerriet dat groeit op de Dominicaanse Republiek zelf en wordt op kwaliteit geselecteerd.

Solera

Atlantico rum maakt voor het rijpingsproces van het Solera-systeem. Dit is een complex systeem en geeft wel aan dat bij Atlantico rum de vakmanschap en liefde voor de rum ruimschoots aanwezig is. Het systeem werkt als volgt. Houten vaten met rum van verschillende leeftijden worden op elkaar gestapeld. De vaten met de oudste rum onderop. Wanneer de rum klaar is om gebotteld te worden wordt er een gedeelte van de rum uit de onderste vaten getapt. De leegte die deze rum achterlaat wordt aangevuld met de jongere rum uit het bovenliggende vat. De ruimte in dit één na onderste vat wordt weer aangevuld met de rum uit het vat dat daar bovenop ligt en ga zo maar door.

Uiteraard worden er nog een aantal, vaak geheime ingrediënten, aan de rum toegevoegd tijdens het rijpingsproces. Hierdoor krijgt Atlantico rum zijn specifieke smaak en herkenbaarheid.

Verkrijgbaarheid

Deze mooie Dominicaanse rum is gelukkig ook in Nederland te koop. Atlantico rum is een rum die zich prima staande weet te houden in het geweld van alle rum merken uit het Caraïbisch gebied. Het aanbod van merken uit dit gebied is enorm en allen strijden zij om een deel van de markt. Atlantico heeft internationaal zijn plekje verworven. Weet deze heerlijke rum nu ook een plekje bij jou te veroveren? Bestel vandaag nog!

Atlantico rum bestel je veilig en goedkoop bij Majorrum.com