Arehucas rum

10 items

Met een rijke en lange historie, behoort Arehucas rum tegenwoordig tot een van de populaire rumsoorten in de wereld. Arehucas bestaat al sinds 9 augustus 1884, toen Fabríca de San Pedro Factory werd geopend in Arucas.

Suiker was het hoofdproduct van La Fabríca maar suikerriet distillaten en rum werden er ook geproduceerd. Een jaar na opening, in 1885 werd de eerste batch suikerriet gemalen. Maar liefst 5.619.540 kilo werd er gemalen. We zouden bijna zeggen onder het mom van, als het doet, moet je het meteen goed doen!

Het bedrijf bleef maar groeien, zelf tijdens de oorlogen en crisis bleef Arehucas maar groter worden. In 1965 werd de naam veranderd van de beroemde ‘La Fábrica naar Destilerías Arehucas Distilleries zoals het nu nog steeds heet. Vanwege de populariteit en geschiedenis van Arehucas rum trekt Destilerías Arehucas jaarlijks 95.000 bezoekers. Dus wanneer jij op vakantie gaat naar de Canarische Eilanden, is dit iets wat je zeker mee moet pikken!

Er zijn twee soorten Arehucas rum die bij Major Rum tot een van de meest verkochte rumsoorten horen. Arehucas Dorado Oro 1YO is een 1 jaar in eikenhouten vaten gerijpte rum met hints van vanille en toffee. En Arehucas Guanche Honey Rum is een 7 jaar gerijpte rum verrijkt met berghoning en dat geeft de rum een zachte textuur.

Arehucas rum beste je natuurlijk bij Major Rum