Anguilla Rum

2 items

Anguilla rum

Anguilla is een klein eiland dat deel uitmaakt van de zogenaamde Kleine Antillen. Anguilla is slechts 91 vierkante kilometer groot of klein. Het is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt. Engels is de voertaal, niet verrassend als je weet dat Anguilla een overzees gebiedsdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het eiland is volgens sommigen ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Columbus, maar hier zijn geen harde bewijzen voor. In die tijd waren er een aantal koloniale machten en Nederland was er daar eentje van. De toenmalige Nederlandse West-Indische Compagnie bezette het eiland in 1631 en hiermee is er een kleine link van Anguilla naar ons kikkerlandje. “Onze aanwezigheid” hier was van zeer korte duur, want twee jaar later werden de Nederlanders door de Spanjaarden van Anguilla verjaagd.

Grote onbekende

Voor verreweg de meeste mensen is Anguilla een grote onbekende. Logisch, want het kleine eiland heeft relatief weinig te bieden. Het is een vlak eiland met een relatief arme bodem. Er is toerisme op Anguilla, natuurlijk vanwege het heerlijke Caraïbische klimaat, de parelwitte stranden en de relaxte sfeer die op dit eiland heerst. En er is rum. Natuurlijk zou je bijna zeggen, Anguilla ligt toch in de Caraïben?! 

Meerdere merken

Ondanks dat de bodem relatief arm is gedijd suikerriet hier prima op. Dit suikerriet zorgt ervoor dat er ook zoiets bestaat als Anguilla rum. En daar zijn we maar wat blij mee! Immers, het is niet zomaar rum die van dit eiland komt…. Het is uitstekende kwaliteit rum die niet onder doet voor rum afkomstig van de grotere (ei)landen in dit gebied. Anguilla rum is zelfs onderscheidend te noemen door de eigen invulling van recepturen, distilleren en rijping. Het is dan ook niet zo dat er maar één merk Anguilla rum is. Een aantal voorbeelden van merken Anguilla rum die je gewoon geproefd moet hebben zijn “Falernum”, “Pyrat” en “Kokocaribe”.

Goed verkrijgbaar

Dat Anguilla rum goed verkrijgbaar is in Nederland zegt natuurlijk iets over de kwaliteit van deze rum. Immers, niet goed genoeg, dan overleef je simpelweg niet tussen alle merken rum die er tegenwoordig te vinden zijn. Maak eens een keuze uit ons assortiment Anguilla rum en geniet van een goed glas Caraïbische rum die je meeneemt naar een klein paradijselijk eilandje.

Anguilla Rum bestel je goedkoop en veilig bij Majorrum.com